Pentru supa:
- 1 rata potrivita de curte
- 2 morcovi
- o ceapa
- 1 ardei gras mare rosu
- bulion
- sare
- o legatura patrunjel verde
- 2-3 cartofi potriviti
- gris
- 2 - 3 oua (depinde de cantitatea de galuste pe care o faceti)
- Punem la fiert rata taiata in bucati, morcovii taiati bucatele mai mari, ceapa si lasam sa fiarba bine 30 - 45 minute. Adaugam si cartofii taiati bucati mari. Dupa aceea punem bulionul si mai lasam sa fiarba putin.
- Intre timp pregatim galustele : batem ouale bine intr-un castron si adaugam treptat grisul, mestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.. Aceasta compozitie nu se face nici prea moale nici prea tare, pentru a nu vi se sfarama galustele cand le puneti la fiert.
- Adaugam galustele si mai lasam sa mai fiarba o jumatate de ora pana cand galustele sunt moi.
- La sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt.
- Se serveste calda. Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu