duminică, iunie 15, 2014

Supa de rata cu galuste

Avem nevoie de :
Pentru supa:
  • 1 rata potrivita de curte
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 1 ardei gras mare rosu
  •  bulion
  • sare
  • o legatura patrunjel verde 
  • 2-3 cartofi potriviti
Pentru galuste:
  • gris
  • 2 - 3 oua (depinde de cantitatea de galuste pe care o faceti)
Preparare:
  1. Punem la fiert rata taiata in bucati, morcovii taiati bucatele mai mari, ceapa si lasam sa fiarba bine 30 - 45 minute. Adaugam si cartofii taiati bucati mari. Dupa aceea punem bulionul si mai lasam sa fiarba putin.
  2. Intre timp pregatim galustele : batem ouale bine intr-un castron si adaugam treptat grisul, mestecand in continuare pentru a nu face cocoloase.. Aceasta compozitie nu se face nici prea moale nici prea tare, pentru a nu vi se sfarama galustele cand le puneti la fiert. 
  3. Adaugam galustele si mai lasam sa mai fiarba o jumatate de ora pana cand galustele sunt moi.
  4. La sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt. 
  5. Se serveste calda. Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu