marți, iunie 24, 2014

Chiftele de pui cu sos

Ingrediente:
Pentru chiftele:
  • carne de pui 1 kg (piept dezosat sau pulpe dezosate)
  • 2 cepe
  • 1 capatana potrivita de usturoi
  • sare,piper,cimbru
  • 2 oua
Se da carnea prin masina de tocat cu ceapa, usturoiul. Se amesteca cu ouale, se potriveste de sare, piper, se adauga cimbru. Se amesteca bine toate ingredientele si se modeleaza chiftelute rotunde. Se incinge intr-o tigaie uleiul si se frig chiftelutele. Le dam deoparte pana pregatim sosul.

Pentru sos avem nevoie de:
  • usturoi 1 capatana mica, 
  • 1 ceapa, 
  • bulion
  • 2-3 linguri faina
  • 500 ml apa
  • patrunjel verde
  • sare, piper, boia de ardei dulce
Punem ceapa la calit in uleiul in care am prajit chiftelele. Cand este aurie adaugam faina, amestecand continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se lipeasca, apoi apa, bulionul si condimentele. Dupa ce faina este aproape fiarta si se ingroasa sosul punem chiftelutele in sos si mai fierbem 5 minute. La sfarsit adaugam patrujelul tocat marunt.

Pofta mare!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu