Va impartasesc acum o reteta de pizza delicioasa de post, pentru ca nu-i asa ne aflam in postul Pastelui.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- faina 1 kg
- 40g drojdie proaspata
- 5 linguri ulei
- 400 ml apa calduta
- sare
Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se lasa la dospit 1/2 ora.
Pentru umplutura :
- 2 cepe
- 2 ardei grasi rosii
- 2 ardei grasi verzi
- 1/2 kg ciuperci proaspete ( 7 ciuperci mai mari)
- bulion
- 150 grame cascaval vegetal
- masline
- oregano, piper
Preparare: Dupa ce s-a dospit aluatul, intindem 2 foi subtiri cam de 1 cm, pe doua tavi. Intindem bulionul amestecat cu oregano, piper si sare, adaugam ardeiul taiat rondele, ciupercile taiate, cepele taiate joulienne, maslinele taiate pe jumatate si se baga la cuptor pentru 5 minute. Apoi se adauga cascavalul ras si se mai baga in cuptor pentru 10 min. Se serveste calda. La fel se procedeaza si pentru cealalta pizza.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu