luni, martie 24, 2014

Pizza vegetariana

Va impartasesc acum o reteta de pizza delicioasa de post, pentru ca nu-i asa ne aflam in postul Pastelui.

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • faina 1 kg
  • 40g drojdie proaspata
  • 5 linguri ulei
  • 400 ml apa calduta
  • sare
Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se lasa la dospit 1/2 ora.

Pentru umplutura :

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 1/2 kg ciuperci proaspete ( 7 ciuperci mai mari)
  • bulion
  • 150 grame cascaval vegetal
  • masline
  • oregano, piper
Preparare: Dupa ce s-a dospit aluatul, intindem 2 foi subtiri cam de 1 cm, pe doua tavi. Intindem bulionul amestecat cu oregano, piper si sare, adaugam ardeiul taiat rondele, ciupercile taiate, cepele taiate joulienne, maslinele taiate pe jumatate si se baga la cuptor pentru 5 minute. Apoi se adauga cascavalul ras si se mai baga in cuptor pentru 10 min. Se serveste calda. La fel se procedeaza si pentru cealalta pizza.
                                                                                           Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu