luni, ianuarie 27, 2014

Inghetata de cacao

Acesta este un desert potrivit pentru zilele calduroase de vara. Vi-l recomand cu placere.

Ingrediente pentru 1 kg:
  • zahar 150g
  • lapte 200 ml
  • 1 ou
  • cacao 25g
  • un plic zahar vanilinat
  • frisca 500g
  1. laptele, zaharul si oul se fierb la foc potrivit amestecand continuu timp de 10 minute
  2. Dupa ce se ia vasul de pe foc se adauga cacao si zahar vanilinat si se lasa sa se raceasca.
  3. Separat se pregateste frisca conform indicatiilor de pe pachet. 
  4. Compozitia de mai sus se toarna peste frisca dupa ce s-a racit, amestecand usor pana la omogenizare.
  5. Se toarna apoi in forme care se introduc la congelator pentru cateva ore.
                                                                                              Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu