duminică, ianuarie 05, 2014

Crap cu sos de vin

Ingrediente pentru 10 portii:
  • Crap fara cap 1,5 kg
  • vin rosu 250 ml
  • ulei 250 ml
  • morcovi
  • 2 cepe
  • arpagic 500 grame
  • ciuperci proaspete 500 gr
  • faina 50 gr
  • bulion 100 gr
  • sare,piper
  •  patrunjel verde 

Pestele se curata, in jumatate din cantitatea de ulei se prajeste pestele un pic, dupa ce a fost condimentat cu sare si piper. Se pun ceapa si morcovul taiat rondele la calit in uleiul in care s-a prajit pestele. Se adauga faina, se mai prajeste putinpana devine aurie si totul se stinge  cu bulion si vin rosu. Se lasa deoparte.
Arpagicul se curata, se spala si se pun la  o parte din in cealalta jumatate de ulei ramasa. Ciupercile se pun separat in uleiul ramas si se prajesc in apa care o lasa. Peste sosul de vin se pun ciupercile si arpagicul. Bucatile de peste se introduc in sos si se tin la cuptor la foc potrivit timp de 20 minute. Cand se serveste se toaca patrunjel tocat marunt.
                                                                                                         Pofta Buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu