vineri, decembrie 27, 2013

Carpati

Tatal meu si fiica mea de anul nou 2011 facand aceasta minunata prajitura!

Aceasta prajitura este inspirata din bucataria parintilor mei, tatal meu o face in fiecare an de anul nou, este un fel de traditie in familia noastra!

Foile: 
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde         
Se imparte coca in 9 parti si se coc pe dosul tavii.                                                                                                    Crema:
  • 1 kg zahar se topeste pe foc pana se caramelizeaza, se adauga treptat 13 linguri faina ( cu varf) in ploaie, se pune putin cate putin lapte ( 2 litri ) care in acest timp a clocotit in alta cratita, 2 pachete margarina frecate se amesteca cu compozitia de mai sus.
Glazura:
  •     1 pachet margarina se freaca cu zahar dupa gust si se pun 2 - 3 linguri cacao, se pune la bain-marie.
Se pune crema intre foi. Se taie sub forma de munte, se pune glazura  si peste glazura se rade

ciocolata sau nuci.

                                                        Pofta Buna!


                                                                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu