sâmbătă, ianuarie 04, 2014

Prajitura Maria

Ingrediente pentru aluat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita amoniac
  • 50 g unt
  • 400 g faina
Se pun ouale, zaharul, amoniacul si untul pe foc mic pana se topeste acesta din urma. Se ia de pe foc si se adauga mierea si faina. Se fac 3 foi si se coc pe dosul tavii.

Ingrediente crema:
  • 200 g  unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1 galbenus  
Untul se freaca cu zaharul. Laptele si faina se fierb la bain-marie apoi se adauga galbenusul. La final se amesteca cu untul. Crema se imparte in doua parti, o parte se amesteca cu vanilie, in cealalta se pune cacao.
Se lasa sa se raceasca putin.
Intre timp pregatim o glazura din 1/2 pachet margarina, 2 linguri cacao, 4,5 linguri zahar, 3 linguri apa.
Cand s-a racit un pic crema o adaugam intre foi, un strat de vanilie, unul de cacao iar peste foaia de deasupra punem glazura. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu